Oriëntaalse dans

Hallo. Ik ben danslerares, gespecialiseerd in Oriëntaalse dans. Bekijk mijn dans-CV op de site van Utwente. De eerstvolgende activiteit is de lentecursus ‘Release your sensuality’. Geef je snel op voor de proefles van 4 mei (kosten: 5 euro) en mail raqsenschedeAPENSTAARTJEgmail.com.

Mijn laatste activiteit was het organiseren van onderstaande workshop Egyptische stokdans.

Tijdens de Egyptische stokdans workshop kwam zowel de martial arts vorm aan bod, als ook de buikdansvorm. In het eerste uur leerden we de basis van de ceremoniële Tahtib openingsdans ‘the Universe’. Na de pauze stapten we het tweede uur in de cabaret-vorm en leren een ‘Saidi-dans’, een dans die weliswaar zijn wortels heeft in Tahtib, maar een geheel eigen (buikdans)uitstraling kent.


Een stukje van een eigen fusion choreografie op Egyptische salsamuziek (نوال الزغبي … طول عمري – فيديو كليب). Het was een onderdeel van een show van Sylvia de Rochemont.

Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in buikdansles. De eerstvolgende cursus start op 11 mei. Eerder heb ik les gegeven in eigen beheer in Delft.

Review van Debbie van Waardenburg over mijn lessen in Delft (zie LinkedIn)

“As a dance student, I learned a lot from Cynthia. She is able to explain things in different ways so everyone understands. Also she does set goals and gives suggestions on how to improve – I really feel I have learned a lot while taking classe from her. The classes were fun and rewarding. Furthermore, she is not afraid to experiment and add her own style to the choreographies.”

Dans achtergrond

Het spreekt het mij aan om fusion stijlen te verkennen in de Oriëntaalse dans. Daarvoor put ik uit eerdere scholing in ballet, caractère, jazz dance, hiphop, folklore, ballroom, Latin en Argentijnse tango, en uit cursussen Hongaarse dans, volksdans, Israëlische dans, flamenco en modern dans.