Oriëntaalse dans

Hallo. Ik ben danslerares, gespecialiseerd in Oriëntaalse dans. Bekijk mijn dans-CV op de site van Utwente. Op 11 januari start een nieuwe cursus waarin sluierdans centraal staat. Er is ruimte voor 2×7 aanmeldingen. De eerste les is te volgen als proefles, maar aanmelders voor de volle cursus krijgen wel voorrang! Wil je op de hoogte blijven, mail dan met raqsenschedeAPENSTAARTJEgmail.com.

Oriëntaalse dans als ‘buikdans’ is natuurlijk erg femininien. De dans omvat echter méér en is in overleg ook toegankelijk voor mannen. Denk dan bijvoorbeeld aan de openingsdans ‘Universe’ van de Egyptische discipline Tahtib; een martial arts discipline die pas sinds kort open staat voor vrouwelijke deelnemers.

‘The Universe’
Een stukje van een eigen fusion choreografie op Egyptische salsamuziek (نوال الزغبي … طول عمري – فيديو كليب). Het was een onderdeel van een show van Sylvia de Rochemont.

Review van Debbie van Waardenburg over mijn lessen (zie LinkedIn)

“As a dance student, I learned a lot from Cynthia. She is able to explain things in different ways so everyone understands. Also she does set goals and gives suggestions on how to improve – I really feel I have learned a lot while taking classe from her. The classes were fun and rewarding. Furthermore, she is not afraid to experiment and add her own style to the choreographies.”

Dans achtergrond

Het spreekt het mij aan om fusion stijlen te verkennen in de Oriëntaalse dans. Daarvoor put ik uit eerdere scholing in ballet, caractère, jazz dance, hiphop, folklore, ballroom, Latin en Argentijnse tango, en uit cursussen Hongaarse dans, volksdans, Israëlische dans, flamenco en modern dans.