Oriëntaalse dans

Op de Universiteit Twente verzorg ik lessen Oriëntaalse dans (buikdans) voor studenten en medewerkers. Link

Geschoold in ballet, caractère, jazz dance, folklore, ballroom, Latin en Argentijnse tango, en met cursussen Hongaarse dans, volksdans, Israëlische dans, flamenco en modern dans, spreekt het mij aan om fusion stijlen te verkennen in de Oriëntaalse dans.

Hier vind je een stukje van een eigen choreografie op Egyptische salsamuziek (نوال الزغبي … طول عمري – فيديو كليب). Dat fragment is zonder muziek i.v.m. muziekrechten. Het was een onderdeel van een show van Sylvia de Rochemont.

Indien de overheid het toelaat zal ik komende zomer workshops verzorgen. Ik mik op energieke workshops waar deelnemers lekker hun energie in kwijt kunnen. Daarvoor wend ik mij tot moderne hiphop muziek uit het Midden Oosten. Ik heb twee nummers uitgezocht: Het Egyptische nummer ‘Ya Habibi’ van Ramadan & Gims en het Israëlische nummer ‘Habib Galbi’ van A-WA. De eerste choreografie zal Streetshaabi-stijl zijn, een vrij stoere buikdansstijl waarin buikdansmoves gecombineerd worden streetdancemoves. Voor het tweede nummer heb ik gezocht binnen de gelederen van de Israëlische kringdansen, en wat gevonden! Momenteel ben ik de choreografie van Rafi Ziv op dit nummer aan het instuderen om elementen hiervan als workshopmateriaal aan te kunnen bieden.